Tuinparasols
Tuinparasols hebben jarenlang een beetje duf imago gehad, door de kleurrijke vormgeving, in de tijden dat men steeds strakkere settings wilde. De laatste jaren is daar echter een omslag geweest, waar vijf jaar geleden de bruine variant met de houten stok erg in waren is er op dit moment een grote vraag naar strak en netjes afgewerkt parasols, meestal in een zwarte of grijs achtige kleur. Naast de verandere looks is de opbouw meestal van een kunststof gemaakt, en het doek van een synthetische variant. Hierdoor heeft het een aantal voordelen, waaronder de goedkopere prijs, het gemak in onderhoud wordt verhoogd en de tuinparasols zijn een stuk lichter dan de lompe houten varianten.
Tuinparasols varianten
Tuinparasols zijn er de laatste jaren in steeds meer varianten. Waar vroeger het eigenlijk standaard was dat er een paal in het midden zat is dat nu niet altijd meer de zaak. Omdat tafels een gat moesten hebben in het midden van de tafel, en de parasol bijna niet aan te passen was aan de richting van de zon zijn er een aantal andere varianten ontwikkeld de afgelopen jaren. Zo is de vrijhangende parasol een gemeengoed geworden, deze parasol zweeft bij wijze van spreken boven de plek die afgeweerd moet worden tegen de zonnestralen. Doordat de parasol 360 graden om zijn as kan draaien is het mogelijk om de parasol in de richting van de zon te bewegen zonder dat daarvoor de parasolvoet hoeft te worden verplaatst. Daarnaast is er een variant op de markt gekomen speciaal voor loungesets, deze zijn vierkant en draaien in plaats van op de as van de zijkanten.
Tuinparasols hip
Tuinparasols kunnen naast het bieden van zonwering ook een extra twist geven aan een terras. Een goede parasol geeft uitstraling aan een terras. Daarnaast geeft het natuurlijk broodnodige bescherming tegen zonnestralen en kan het tot op zekere hoogte warmte vasthouden als het later op de avond is afgekoeld.